arquitectura, disseny, i més
menu

El passat 20 de Maig l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) va resoldre convocar un conjunt d’ajudes en matèria d’estalvi i eficiència energètica per a la industria i els edificis del sector terciari. Podeu consultar la Resolució completa o continuar llegint per a obtindre un breu resum.

Teniu fins al 30 de Juny de 2015 per a sol·licitar-les. Si, no és cap broma. Si voleu optar teniu menys d’un més per a buscar tècnics, redactar projectes i reunir tota la paperassa requerida.

El primer gran bloc de les ajudes va destinat al sector Industrial i està dotat amb 2.300.000€.

Els projectes podran rebre una ajuda de fins al 30% del seu cost amb un màxim de 100.000€. Les actuacions hauran de tindre un cost mínim de 10.000€ i acreditar un estalvi suficient d’energia.
Entren dins de les ajudes la substitució d’equips i instal·lacions d’il·luminació per altres més eficients, la millora de rendiment a equips no climàtics i la instal·lació de recuperadors de calor o sistemes de mesura i control del consum energètic.

El segon gran bloc de les ajudes va destinat als edificis de sector Terciari i està dotat amb 621.000€.

Les millores a instal·lacions tèrmiques (calefacció, climatització i aigua calenta) que reduïsquen un 20% el consum amb un cost mínim de 6.000€ podran rebre una subvenció de fins a 100.000€ i el 30% del cost de l’actuació.

Les millores a instal·lacions d’il·luminació interior que reduïsquen un 30% el consum amb un cost mínim de 6.000€ podran rebre una subvenció de fins a 30.000€ i el 20% del cost de l’actuació.

I per últim, la implantació de sistemes de mesura, control i gestió del consum energètic que reduïsquen un 10% el consum amb un cost mínim de 3.000€ podran rebre una subvenció de fins a 30.000€ i el 30% del cost de l’actuació.

Així, si penses emprendre millores a l’eficiència energètica a la teua empresa, l’IVACE posa a al teua disposició fins a 100.000€ en ajudes, però el termini per a demanar-les acaba en Juny.

imatge de Nemigo (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons